Sojaolie

Sojaolie is uit sojazaad gewonnen spijsolie. Sojaolie is de meest geconsumeerde plantaardige olie wereldwijd. De lage prijs van sojaolie maakt het een geliefde grondstof voor onder andere cosmeticaRaffinage van sojaolie levert ook lecithine. Deze stof werkt als vochtregulator en emulgator. Het stabiliseert schuim en zorgt ervoor dat andere plantaardige olie in de cosmetica niet ranzig wordt. Uit sojaolie kunnen bepaalde stoffen worden gewonnen, die men steroïden noemt: stigmasterol, toegepast tegen stijfheid, en sitosterol in voedingssupplementen en middel tegen benigne prostaathypertrofie (BPH).

 

Reageer


Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Share our website